Sopeuta yrityksesi toimitilat talouden haasteisiin

Suomessa eletään kriisiä, joka on iskenyt yritysten talouteen ja sitä kautta myös toimitilatarpeeseen. Varsinkin pienet yritykset painivat isojen haasteiden kanssa ja tietyillä toimialoilla liikevaihto on loppunut kokonaan. Kulut kuitenkin juoksevat, lisäksi yritysten on melkeinpä mahdotonta arvioida mitä tapahtuu jatkossa.

Säilytä toimintakyky sopivissa tiloissa

Ymmärrämme, että uusien toimitilojen hankkiminen ei tule ensimmäisenä mieleen tilanteessa, jossa kustannuksia leikataan. Tällä hetkellä monelle voisi kuitenkin olla järkevää pienentää tilojensa koko joko väliaikaisesti tai ainakin siksi kunnes liiketoiminta normalisoituu.

Toimitilat ovat monelle yritykselle kaupankäynnin elinehto, mutta nykyisessä taloustilanteessa ne voivat olla myös haaste. Nyt kannattaa miettiä mm. seuraavia kysymyksiä:

1 Tällä hetkellä liiketoiminta on ehkä supistunut, mutta mitä tapahtuu pitkällä aikavälillä? Tuleeko tilojen kokoa sopeuttaa vastaamaan nykyistä tarvetta vai esimerkiksi puolen vuoden kuluttua olevaa tarvetta?

2 Ovatko nykyiset tilat toiminnalle optimaaliset? Onko tilojen muodon tai koon takia ylimääräistä hukkatilaa tai hankalasti hyödynnettävää tilaa?

3 Onko taloudellisen taantuman johdosta tarpeen muuttaa liiketoimintojen painopisteitä ja vastaavatko nykyiset tilat näitä tulevia tarpeita?

4 Onko nykyinen vuokrasopimus toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen? Mahdollistaako sopimus tilan pienentämisen tai irtisanomisen?

Kokemus auttaa optimoimaan

Yrityksen tilat tulisi sopeuttaa tarpeen tai maksukyvyn mukaan ja sopimuksen keston pitäisi mahdollistaa myös nopeat reagoinnit. Lisäksi kannattaisi kiinnittää huomiota jokaiseen neliöön ja välttää täysin turhia kuluja aiheuttava hukkatila.

Tällä hetkellä koronan aiheuttama tilanne on ikävä, mutta pitkän kokemuksen myötä uskomme laivan kääntyvän. Ymmärrämme, että yritysten on pyrittävä pitämään pyörät pyörimässä, vaikka haastavassa tilanteessa vuokranmaksukyky saattaa olla hetkellisesti rajallinen. Haluamme osaltamme kuitenkin luoda mahdollisuuksia yritystoiminnan jatkamiseen ja kehittämiseen ja auttaa asiakkaitamme neuvotteluissa vuokranantajien kanssa tai mahdollisesti uusien sopivien tilojen hankkimisessa.

Hoidetaan yhdessä asiat kuntoon

  • Mikäli yrityksesi vuokranmaksukyky on hetkellisesti heikentynyt ja kassavarat eivät riitä kustannuksien kattamiseen lähitulevaisuudessa, me voimme neuvotella vuokranantajasi kanssa vuokran alentamisesta tilapäisesti.
  • Mikäli liiketoimintasi on supistunut tai tulee supistumaan koronasta johtuen ja nykyiset toimitilat ovat liian suureet, me voimme auttaa nykyisten sopimusehtojen muuttamisessa tai tarvittaessa sopimuksen irtisanomisessa ja uusien tilojen hankkimisessa.

 

  • Mikäli vuokrasopimuksesi on määräaikainen, eikä salli tilojen irtisanomista osittain tai kokonaan, meillä on ratkaisu. Voimme huolehtia tilojen alivuokraamisesta ja siihen mahdollisesti liittyvistä muutostöistä tilassa. Haemme myös vuokranantajan suostumuksen, sopivan alivuokralaisen ja laadimme kaikki tarvittavat sopimukset.

 

Mikäli koet, että oma aika pitäisi nyt käyttää muihin liiketoiminnan tarpeisiin eikä neuvotteluihin vuokranantajan kanssa – tai koet tarvitsevasi muuta apua, laita meille viestiä osoitteeseen: Posti.

Pidetään yritykset pyörimässä niin hyvin kuin se tässä tilanteessa vain on mahdollista!

 

Seuraava artikkeli
CapMan Real Estate ja Conorin perustavat pienyrityksille suunnatun tilakonseptin