CapMan Real Estate ja Conorin perustavat pienyrityksille suunnatun tilakonseptin

CapMan Nordic Real Estate II -rahasto ja toimitilakiinteistöjen kehittämiseen erikoistunut Conorin Oy ovat perustaneet pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatun toimitilakonseptin ”Monitoimitilat.fi”, joka vuokraa kasvukeskittymissä sijaitsevia räätälöitäviä ja helposti muunneltavia toimitiloja.
Investointiohjelman muodossa toteutettava hanke yhdistää CapMan Real Estaten institutionaalisen sijoittajakunnan sekä Conorin Oy:n kokemuksen vastaavien toimitilakiinteistöjen rakennuttamisesta, myynnistä, vuokrauksesta ja kehittämisestä. Ensimmäisten kohteiden rakennustyöt käynnistyvät helmikuun 2019 aikana vahvan vuokralaiskysynnän saattelemana. Investointiohjelmaa on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa.
Monitoimitilat.fi -tilakonsepti (www.monitoimitilat.fi) tarjoaa helposti muunneltavia ja asiakaslähtöisiä vuokrattavia tilaratkaisuja pienille ja keskisuurille yrityksille moniin eri käyttötarkoituksiin. Suunnitellut ratkaisut mahdollistavat tilojen soveltuvuuden tuotanto-, varasto-, huolto- ja toimistokäytön lisäksi myös esimerkiksi näyttely- ja myymälätiloiksi sekä näiden yhdistelmiksi asiakkaan tarpeen mukaan. Joustavuutensa ansiosta tilat soveltuvat useille eri alojen toimijoille ja ne ovat helposti räätälöitävissä yrityksen tarpeita vastaavaksi niin kooltaan kuin varustukseltaankin, tilakoon vaihdellessa muutamasta kymmenestä neliöstä yli tuhannen neliön kokonaisuuksiin. Nykyaikaisten ja edustavien tilojen suunnittelussa kiinnitetään lisäksi huomiota energiatehokkuuteen.

Ensimmäiset hankkeet käynnistetään Espoossa, Järvenpäässä, Tuusulassa sekä Pirkkalassa Tampereen naapurikunnassa ja niiden kokonaispinta-ala on yhteensä noin 14.000 m2. Kohteet valmistuvat vaiheittain alkaen vuoden 2019 syksystä.

”Olemme havainneet, että PK-yrityksillä on vaikeuksia löytää hyviltä sijainneilta itselleen sopivia, kooltaan ja varustelultaan räätälöityjä moderneja tiloja, sillä tarjolla oleva kiinteistökanta on suurelta osin vanhentunutta ja epäkäytännöllistä. Monitoimitilat.fi rakentaa ratkaisuja näihin tarpeisiin. Tiloja suunnitellessa huomioimme ensisijaisesti houkuttelevan sijainnin ja ympäröivän infrastruktuurin toimivuuden”, sanoo CapMan Real Estaten partneri Juhani Erke.
”Yhä useammalla varsinkin pienellä yrityksellä on tarve yhdistää monia tilatarpeita saman katon alle, esimerkiksi tuotanto-, työ- tai varastotiloja toimistonsa yhteyteen. Tällaisia tarpeita on esimerkiksi rakennusalan yrityksillä, huoltoliikkeillä, autokorjaamoilla ja maahantuontiliikkeillä. Olemme jo kartoittaneet useita sopivia vuokralaisia tiloihin”, sanoo Conorin Oy:n toimitusjohtaja Jani Haarala.

CapMan Real Estate ja Conorin Oy tekevät sijoitukset yhteisyrityksensä Suomen Monitoimitilat Ky:n kautta, jossa konseptin alun perin kehittänyt Conorin Oy toimii operatiivisena kumppanina.
Suomen Monitoimitilat Ky:llä on valmisteilla lukuisia uusia sijoituskohteita hyviltä sijainneilta pääkaupunkiseudulta, ja investointiohjelmaa on tarkoitus jatkaa edelleen vuoden 2019 aikana.
Lisätietoja:
Juhani Erke, partneri, CapMan Real Estate, puh. +358 505 495 104
Jani Haarala, toimitusjohtaja, Conorin Oy, puh. +358 50 1419
www.monitoimitilat.fi

CapMan Real Estaten pohjoismaiseen tiimiin kuuluu yli 30 kiinteistöalan ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. CapMan Real Estate hallinnoi yhteensä noin 1,9 miljardin euron varoja ja ensimmäinen rahasto perustettiin vuonna 2005.
CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoitusalan asiantuntija. Palveluksessamme on 120 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 3 miljardin euron pääomia. Nykyiset sijoitusstrategiamme kattavat pääomasijoittamisen (Buyout, Growth ja Russia), kiinteistösijoittamisen (Real Estate), infrastruktuurisijoittamisen (Infra) sekä velkasijoittamisen (Credit). Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan (CaPS), varainhankinnan (Scala Fund Advisory), sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut. www.capman.com/fi

Conorin Oy on vuonna 2003 toimintansa käynnistänyt yksityinen toimitilakiinteistöjen rakennuttamiseen, myyntiin, vuokraukseen sekä kiinteistökehittämiseen erikoistunut yritys. Kehittämämme Monitoimitilat-konseptin mukaisia Monitoimitilahankkeita on toteutettu jo yhteensä yli 30.000 m2.
Yhtiön toimijoilla on yli 25 vuoden kokemus alalta. Yhtiön palvelukonsepti on kehitetty vapauttamaan asiakkaiden resurssit oman liiketoiminnan kehittämiseen, jota asiakkaan liiketoiminnan tarpeisiin räätälöidyt kustannustehokkaat tilaratkaisut tukevat. Tulosten saavuttamisen mahdollistavat yhtiön kokemus ja laaja kumppaniverkosto. www.conorin.fi

Edellinen artikkeli
Sopeuta yrityksesi toimitilat talouden haasteisiin
Seuraava artikkeli
Kiinteistösijoittaminen – toimitilasijoittaminen vs. asuntosijoittaminen