Asiantunteva ja laaja kokemuksemme on tukenanne kaikissa arviointitilanteissa. Luotettava arvio perustuu vuosikymmenien kattavaan kokemukseemme erilaisista kohteista. 

Räätälöimme arviointi- ja konsultointipalvelumme kunkin asiakkaan tarpeiden, kysymyksien ja lähtötilanteen perusteella.  Tehtävä hoidetaan kattavalla kokemuksella ja paikallisella näkemyksellä sitä, mistä on teille eniten etua. 

Laillistetun kiinteistönvälittäjän (LKV) laatima arviokirja on virallinen ja puolueeton asiakirja arvion kohteen arvon määrittämiseen. Käyttökohteita ovat kaikki sellaiset tilanteet, joissa tarvitset kattavan, kirjallisen selonteon omaisuutesi arvosta.

Laajat arviokirjat

Arviolausunnot täyttävät vaativimmatkin arvioinnin vaatimukset esim. pankeille ja kiin­teis­tö­jen o­mis­ta­jil­le yksittäisestä yrityksestä aina konsernitason päätöksentekoon. Ne sisältävät täydellisen kohteenkuvauksen sekä tarkasti perustellun markkina-arvon määrityksen.

Suppeat arviointilausunnot tai desktop-arviolausunnot

Arviolausunnot tarvitaan usein nopealla aikataululla tai kustannuksiltaan edullisempaan hintaan. Tällöinkin arviokirja laaditaan samalla ammattitaidolla, mutta hieman suppeammassa muodossa. Lausunnot sisältävät ytimekkäästi kaiken hyvältä arviokirjalta vaadittavan kiinteistötiedon ja arvonmäärityksen.

Kompakteja arviokirjoja voivat olla esimerkiksi suppea arviolausunto, hintanäkemys tai desktop-arviolausunto.

Arviointimenetelmät

Arviokirja laaditaan käyttötarkoitukseen sopivaa arviointimenetelmää käyttämällä tai niitä yhdistelemällä. Arviokirjan tekijä määrittelee kanssasi soveltuvan arviomenetelmän. Yleisimmin käytettyjä menetelmiä ovat:

Kauppa-arvomenetelmä,
kun kohteen käyvän arvon määrittämisessä käytetään muita vertailukelpoisia, toteutuneita kauppoja.

Tuottoarvomenetelmä,
kun halutaan määrittää kohteesta tulevaisuudessa saatavien vuotuisten nettotuottojen pääomitettu arvo.

Kustannusarvomenetelmä,
kun käyvän arvon määrittämisen perusteena käytetään tuotantokustannuksia (uudisrakennus).

Asiakirjat

Luotettava arvio edellyttää kohteesta monia asiakirjoja. Hankimme tarvittaessa puolestasi asiakirjat arviokirjaa varten.

 

Voit tilata LKV-arviokirjan soittamalla asiakaspalveluumme tai täyttämällä alla olevan yhteydenottolomakkeen.

Ota yhteyttä

Soita meille numeroon 09 61 222 310 tai ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

  Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

  Jani Haarala
  Toimitusjohtaja, osakas
  050 1419
  jani@conorin.fi

  Onko sinulla tontti tai maa-alue, jota olet ajatellut kehittää tai myydä?

  Etsimme jatkuvasti uusia kiinnostavia rakennuspaikkoja projekteillemme. Meitä kiinnostavat erityisesti pääkaupunkiseudulla, mukaanlukien Kirkkonummi, Tuusula, Kerava ja Järvenpää, sijaitsevat rakentamiseen soveltuvat maa-alueet. Ole rohkeasti yhteydessä, niin keskustellaan tonttisi kehitysmahdollisuuksista!