MIKSI SIJOITTAA TOIMITILOIHIN?

Toisin kuin usein ajatellaan, toimitilasijoittaminen on helpompaa ja huolettomampaa kuin asuntosijoittaminen. Toimitilasijoittaminen tarjoaa merkittävästi parempaa tuottoa kuin asuntosijoittaminen, ja riskit ovat pienemmät kuin osakesijoituksissa. Toimitilojen erilaisuus mahdollistaa juuri itselleen sopivan sijoituskohteen löytämisen ja pitkät vuokrasopimukset tuovat tasaista tuottoa.

Helppo vuokrattavuus

Kaikista Suomessa toimivista yrityksistä 97 % on pieniä yrityksiä. Suuret kiinteistönomistajat, kuten eläkeyhtiöt ja –säätiöt, keskittyvät tarjoamaan tilojaan isoimmille yrityksille. Suurin kysyntä on kuitenkin pienistä toimitiloista, etenkin jos tilaan pääsee ajamaan autolla sisään.

Pienemmät kulut vuokralaisvaihdoksissa

Muuttaminen on yritykselle iso kustannus, joten ne ovat usein pitkäaikaisia asiakkaita, mikäli tilan tarve ei muutu. Vuokralaisten vaihtuessa yritysten tarpeet ovat hyvin samanlaisia.

Ei inflaatioriskiä

Toimitilasijoitus tarjoaa varsin hyvän suojan sijoitetulle pääomalle inflaatiota vastaan. Hintakehitys on vakaata, jopa suhteessa asuntojen hintakehitykseen, mutta erityisesti paljon vakaampaa kuin jyrkästi heilahtavien osakkeiden. Etenkin kasvukeskuksissa voi odottaa maltillista arvonnousua.

Maltillisella lainanotolla lisätuottoa

Tuottoa voi kasvattaa myös maltillisella lainanotolla. Pankit luotottavat pääosin samoin ehdoin kuin sijoitusasuntoa, ja uusissa toimitiloissa on valmiina yhtiölaina, jota voi maksaa pois rahoitusvastikkeella.

Verotus

Toimitilasijoituksen lainan korot saa vähentää pääomatuloista, eli korkokuluihin kuluva osuus vuokratuloista on verotonta. Yhtiölainan osalta myös lyhennyksen osuus on verotuksessa vähennettävä kulu, sillä toimitiloissa kiinteistöyhtiöt useimmiten tulouttavat myös rahoitusvastiketulot.