BONNIER BUSINESS FORUM KIINTEISTÖUUTISET KIRJOITTAA ARTIKKELISSAAN CONORININ JA CAPMANIN YHTEISTYÖSTÄ

CAPMAN JA CONORIN PERUSTAVAT UUDEN MONITOIMITILABRÄNDIN, HANKKEITA JO ESPOOSSA JA JÄRVENPÄÄSSÄ
11.9.2018
Lähde: Bonnier Business Forum Oy, kirjoittaja Maria Korteila

Lue lisää

 

KIRKKONUMMEN MONITOIMITILAT VIITTÄ VAILLE VALMIITA

 

30.8.2018

Etsitpä tiloja itsellesi tai yrityksellesi ja olipa tilantarpeesi pieni tai suuri, laadukkaat hallimme Kirkkonummella voisivat sopia tarkoitukseesi!
Tilakoot alkaen 26 m². Myös alvittomaan käyttöön. Kysy lisää!

 

EDUSTAVAT TOIMITILAT EDULLISESTI

29.8.2018

Suositussa Pirkkalan kohteessa vielä joitakin monitoimitiloja vapaana!

 

Helposti muokattavat, edustavat toimitilat hyvällä sijainnilla. Tilava 75 m² halli sekä valoisa 21 m² toimisto-/taukotila 2. kerroksessa.

Ota yhteyttä ja pyydä esite!

 

JUVANMALMIN MONITOIMITILAT

31.7.2018

Vielä pari tilaa vapaana syyskuun lopussa valmistuvasta monitoimikohteestamme Espoon Juvanmalmilla!

Juvanmalmi on nopeasti kehittyvä yritysalue Kehä III:n pohjoispuolella, Vihdintien ja Kehä III:n välissä. Kehän kautta hyvät yhteydet päävaltaväylille ja lentokentälle. Juvanmalmin teollisuusalue on koko Espoon tärkein teollisuuskeskittymä, ja alueella onkin paljon pienteollisuutta. Lisäksi sieltä löytyy runsaasti teknistä kauppaa sekä logistiikka-alan yrityksiä. Juvanmalmilla on pitkä historia, ja alue kehittyy ja laajenee jatkuvasti houkutellen sinne yhä enemmän toimijoita.

Tiloja sekä myytävänä että vuokrattavana!

 

HALLEJA VALMISTUMASSA KIRKKONUMMELLE

16.7.2018

Kirkkonummen kohteemme rakennustyöt ovat edistyneet hurjaa vauhtia ja kohde valmistuu jo 1,5 kk kuluttua. Tyylikkäitä ja edustavia halleja on vielä vapaana, mutta kannattaa toimia nopeasti, sillä toinen rakennus on jo varattu täyteen!

Huom. Nämä tilat voi ostaa myös alvittomaan toimintaan esim. harrastetilaksi!

Kiinteistö sijaitsee Kirkkonummella, nopeasti kehittyvällä Kiilakallion yritysalueella Jorvaksessa, aivan Länsiväylän (kantatie 51) tuntumassa ja Kehä III:n läheisyydessä. Tontille rakentuu kaksi rakennusta, joihin tulee yhteensä 40 nosto-ovella varustettua varastohallia, yht. 1.344,6 m². Tarjolla on monen kokoisia (alk. 26 m²) tiloja, joita voi joustavasti yhdistää.

Rakennuttajilla on yli 15 vuoden ja satojen tuhansien neliöiden kokemus toimitilarakentamisesta. Vankalla kokemuksella olemme saavuttaneet käyttäjille parhaat ratkaisut toimivuuden ja pitkäikäisten ratkaisujen tuottamiseksi mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Kaikki väliseinät ovat tehdasvalmisteisia elementtejä, joiden kosteudenkesto on erittäin hyvä. Nosto-ovet ovat laadukkaat Assa Abloyn (ent. Crawford) valmistamat ovet; ovilla on 24/7 huoltopalvelu. Jokaiseen huoneistoon on kovaa käyttöä kestävät Abloyn Sento-avaimet. Sokkelit ovat normaalia reilumman korkuisia, jolloin niissä ei ole kosteusvaurion riskiä. Ne ovat myös kestävämpiä, ja mahdolliset ajoneuvon tai aura-auton aiheuttamat vauriot on helpompi korjata. Lattioissa on erittäin kestävä Mastertop-pinnoite.

Hallien korkeus on optimaalinen käyttäjien kannalta. Lämmityskulut ovat maltilliset, koska kaikki hallit on suunniteltu täyttämään täyslämpimät eristevaatimukset eikä lämmitetä ”turhia” kuutioita. Korkeudella on positiivinen vaikutus myös kuutioiden mukaan määräytyvään kiinteistöveroon ja sitä kautta yhtiövastikkeeseen.

Kiinteistössä on panostettu myös turvallisuuteen. Pihassa on tehokas LED-valaistus ja tonttia ympäröi 2,1 m korkea panssariaita, jossa on sähkökäyttöiset liukuportit. Lisäksi pihaan asennetaan laadukas kameravalvontajärjestelmä. Tontti on yhtiön oma, ja sen hinta sisältyy myyntihintaan, mikä tarkoittaa edullista hoitovastiketta.

Nykyaikaisissa tiloissa on monipuolinen ja muunneltavissa oleva varustelu. Kysy lisää ja varaa omasi pian!

 

RENTOUTTAVAA JUHANNUSTA!

21.6.2018

Henkilökuntamme toivottaa kaikille nykyisille ja tuleville asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme mukavaa ja rentouttavaa juhannusta!

Lomailemme kesällä vuorotellen, joten palvelemme teitä koko kesän.

 

PIRKKALAN KOHDE VALMISTUMASSA

20.6.2018

Kohteen A-talo valmistui maaliskuussa ja B-talokin valmistuu vielä tämän kuun aikana. Tilat ovat viimeistelyä vaille valmiita ja pihakin on juuri saanut asfaltin.

 

Nyt kannattaa toimia nopeasti, sillä A-talossa on enää kaksi tilaa vapaana ja B-talossakin vain puolet!

Tyylikkäät ja nykyaikaiset tilat, autolla sisään ajo. Tilakoot alkaen 96 m² (75 m² + 2. krs 21 m²). Osa tiloista on myös vuokrattavana. Kysy lisää!

 

MONITOIMITILAT – KIRKKONUMMI

12.6.2018

Kirkkonummen monitoimitilojen rakentaminen etenee hyvää vauhtia. Nykyaikaisten hallien on määrä valmistua loppuvuodesta.

Tarjolla on useita tilakokoja, alk. 26 m2, ja vierekkäisiä ja/tai peräkkäisiä tiloja voi yhdistää joustavasti. Myös varustelu on muunneltavissa tarpeen mukaan. Tiloja voi ostaa sekä alvilliseen että alvittomaan käyttöön. Kysy lisää ja varaa omasi!

 

HÖYLÄÄMÖTIE, HELSINKI

5.6.2018

Pitkään lääkealan yrityksen pääkonttorina toiminut kiinteistö uudistetaan edustavaksi monitoimitaloksi vuokrakäyttöön. Rakennustyöt on aloitettu, mutta vielä on mahdollisuus vaikuttaa tilaratkaisuihin!

Kohde sijaitsee Pitäjänmäen vilkkaalla työpaikka-alueella, Espoon rajan tuntumassa. Vihdintien ja Kehä I:n läheisyys mahdollistavat sujuvan liikkumisen omalla autolla, mutta lähellä on myös juna-asema sekä useita bussilinjoja.

Monipuoliset tilat soveltuvat mm. toimistokäyttöön, näyttelytiloiksi, liikunta- ja hyvinvointipalveluihin sekä kevyeen tuotantotoimintaan. Lisäksi tarjolla on varasto- ja arkistointitilaa. Kysy lisää; vielä on jokunen tila vapaana!

 

MONITOIMITILAT – KIRKKONUMMI

21.2.2018

Rakennamme nykyaikaisia varastohalleja Kirkkonummelle, Kiilakallion uudelle yritysaluelle.  Tontti sijaitsee erinomaisella paikalla, aivan Länsiväylän (kantatie 51) tuntumassa ja KehäIII:n läheisyydessä. Hyvä sijainti mahdollistaa nopean liikkumisen niin Kirkkonummen keskustaan kuin Helsingin suuntaankin.

Tilojen ennakkomarkkinointi on alkanut ja nyt on oiva tilaisuus varata omat tilasi ja vaikuttaa niiden varusteluun!

Kohteen arvioitu valmistuminen on loppuvuodesta 2018.

 

MONITOIMITILAT PIRKKALA

20.2.2018

Viime kesänä käynnistynyt rakennushankkeemme on edistynyt hurjaa vauhtia ja A-talo valmistuu lähiviikkoina.

 

A-talossa enää muutama tila myymättä ja B-talonkin myynti on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Tiloja voi myös vuokrata. Varaa pian omasi!

 

RAUHALLISTA JOULUA!

21.12.2017

Conorin Oy:n koko henkilökunta kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille nykyisille ja tuleville asiakkaille ja yhteistyökumppaneille rauhallista joulua sekä menestystä vuodelle 2018. Toimistomme palvelee välipäivinä normaalisti.

MONITOIMITILAT PIRKKALA

16.10.2017

Kesällä käynnistynyt rakennushankkeemme tuo uusia, monipuolisia toimitiloja Pirkkalaan keskeiselle paikalle. Tarjolla on muunneltavia, asiakaslähtöisiä toimitilaratkaisuja PK-yrityksille, jotka tarvitsevat muutakin kuin toimistotilaa. Kiinteistöihin suunnitellut pohja- ja LVI-ratkaisut mahdollistavat tilojen muunneltavuuden esimerkiksi tuotanto-, varasto-, huolto-, toimisto- sekä näyttely- ja myymälätiloiksi. Tämän ansiosta tyylikkäät ja nykyaikaiset tilat soveltuvat lukemattoman monelle eri alan toimijalle.

Tilakoot ovat alkaen 95 m² ja tilat ovat ostettavissa sekä vuokrattavissa. Hintataso on varsin edullinen, ja tilan ostamista helpottaa muun muassa valmis yhtiölaina. Investoinnin tueksi on lisäksi tarjolla ainutlaatuinen ja joustava rahoitusmalli, joka mahdollistaa normaalia alemman omarahoitusosuuden. Koska tilan käyttötarkoitus ei rajoita monitoimitilojen vuokrattavuutta, säilyvät käyttöaste ja vuokrattavuus korkeana.  Kohteessa on hyvä vuokratuotto; 95 m² kokoisessa huoneistossa sijoitetun pääoman tuotto on 9,0 % ja yhtiölainan kanssa oman pääoman nettotuotto yli 15,0 %.

WP_20171013_09_34_38_Pro WP_20171013_09_34_15_Pro

Rakennukset nousevat aikataulun mukaisesti ja ensimmäiset osakehuoneistot valmistuvat jo helmikuussa 2018. Varaa pian omasi!

AJANKOHTAISTA KIINTEISTÖSIJOITUSSARALLA

4.10.2017

Fennian uusi rahasto tavoittelee kovempia tuottoja toimitilatonteista

Kuun vaihteessa toimintansa käynnistänyt, Fennia Varainhoidon toimitilatontteihin keskittyvä sijoitusrahasto Fennica Tontit tekee sijoituksia toimitila- ja/tai asuinrakentamiseen soveltuviin, vuokralle annettaviin kiinteistöihin. Myös sijoitukset majoitus- ja vapaa-ajan kiinteistöihin ovat mahdollisia. Sijoituskohteet sijaitsevat Suomessa. Pääkaupunkiseudun lisäksi niitä on muissa suurissa kaupungeissa tai kasvukeskuksissa sekä merkittävissä vapaa-ajankeskittymissä.

Brunswickin Suomeen fokusoituvan sijoitusyhtiön ensimmäinen hankinta Tampereelta

Brunswick Real Estate on perustanut Kielo-nimisen kiinteistöyhtiön, jonka tarkoituksena on hankkia korkealaatuisia kaupallisia kiinteistöjä Suomen kasvukeskuksista. Ensimmäinen hankinta on tehty Aberdeen Standars Investmentsin hallinnoimalta rahastolta. Kyseessä on Tampereella, Hatanpään valtatien varrella sijaitseva 40 000 neliömetrin suuruinen toimistokiinteistö, jossa toimivat esimerkiksi Nokia, Tieto sekä Patria.

Ilmarinen ja Hartela kehittämään Keilaniemeä kahden tontin kokonaisuutena

Ilmariselle ja Hartelalle toimisto- ja asuinrakennuksen kehittämiseen ja suunnitteluun liittyvä varaus Keilaniemen tonttiin, Keilaranta 9, on saanut jatkoa Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaostolta. Ilmarinen omistaa tontin Keilaranta 9 ja yhtiöille on varattu nyt myös Keilaranta 11. Ilmarisen suunnitelmissa on ollut rakennuttaa Espoon Keilarantaan rakennuskonserni Hartelan kanssa kehitettävä tornirakennus. Uuden kokonaissuunnitelman mukaan alueelle suunniteltu hybridihanke pitää sisällään toimitiloja, hotellin ja sen yhteydessä merkittävän määrän palveluntarjontaa, korkean tason kongressikeskuksen sekä asuntoja.

NREP:n rahasto osti osan Keskon entisestä pääkonttorista hotellikäyttöön

Varma on myynyt Keskon pääkonttorina toimineesta kiinteistöstä Helsingin Katajanokalta toisenkin osan. Kiinteistön Kanavakadun puoleinen siipi siirtyi NREP:n hallinnoimalle kiinteistörahastolle hotellikäyttöön. Aiemmin syyskuussa Varma myi kiinteistöstä Satamakadun puoleisen osuuden kiinteistörahastoyhtiö AXA Real Estate Investmentin hallinnoimalle rahastolle, ja kolmanteen osaan, Kruunuvuorenkadun puoleiseen siipeen rakennetaan vuokra-asuntoja ja liiketiloja, jotka jäävät Varman omistukseen. Kaikkien hankkeiden osalta on aloitettu valmistelevat rakennustyöt, ja kolmeen eri kiinteistöyhtiöön jakautunut kokonaisuus on kaikilta osin valmis keväällä 2019.

Northern Horizonin kolmannen hoivarahaston salkussa jo 33 kohdetta

Viime vuonna perustettu Northern Horizonin kolmas hoivarahasto Nordic Aged Care Fund on sopinut yhteensä 33 hoivakodin hankkimisesta. Kohteista 30 sijaitsee Suomessa ja kolme Ruotsissa. Investointien kokonaisarvo on noin 151 miljoonaa euroa. Rahasto on kerännyt jo noin 189 miljoonan euron sijoitussitoumukset, ja uskoo saavuttavansa lähikuukausina 250 miljoonan euron tavoitteensa.

Vapon pääkonttorin omistus Elite Vuokratuotolle

Erikoissijoitusrahasto Elite Vuokratuotto on ostanut Jyväskylän keskustassa sijaitsevan, Vapo Oy:n pääkonttorikiinteistön Finanssineliöt Oy:ltä, Royal House Oy:ltä sekä Sisä-Suomen Kiinteistöt Oy:ltä. Viime syksynä aloittanut Elite Vuokratuotto teki ensimmäisen toimitilasijoituksensa ostamalla Vantaan Tikkurilasta toimistokiinteistön maaliskuussa. Vapon pääkonttori on sen toinen toimitilakohde. Rakennuksessa on noin 2 400 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa ja Vapo jatkaa pitkäaikaisella vuokrasopimuksella koko rakennuksen käyttäjänä. Elite Varainhoidon suunnitelmissa on hankkia lisää vastaavanlaisia vähäriskisiä toimisto- ja liikekiinteistöjä suurista kaupungeista.

Fennica Toimitilat I osti teollisuuskiinteistön VVT Property Fund I Ky:ltä

Fennia Varainhoito Oy:n hallinnoima erikoissijoitusrahasto Fennica Toimitilat I osti Järvenpään Vähänummen teollisuusalueella sijaitsevan, Auramo Oy:n käytössä olevan tuotanto- ja pääkonttorikiinteistön VVT Property Fund I Ky:ltä. Fennica Toimitilat I:llä on hallinoitavanaan 29 toimitilakiinteistöä pääosin pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa. Kiinteistöjen yhteenlaskettu arvo on lähes 270 miljoonaa euroa.

Tampereen monitoimiareenan rahoittajiksi Nordea, OP, Handelsbanken sekä LähiTapiola

SRV ja Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen sijoittajat LähiTapiola-ryhmä sekä OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt ovat solmineet yhteisyrityssopimuksen sekä sopineet projektiyhtiön omistajuuteen mukaan tulemisesta. LähiTapiola-ryhmästä sijoittajina on mukana 15 yhtiötä ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva. Samalla SRV solmi projektiyhtiön puolesta monitoimiareenan osakassopimuksen Tampereen kaupungin kanssa. Osakassopimus on ehdollinen valtiontuen varmistumiselle sekä muiden sopimuksen ennakkoehtojen täyttymiselle. Osakassopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä julkistettiin myös areenan rahoittamiseen osallistuvat pankit. Rahoittajiksi ovat lähtemässä Nordea, OP Tampere, Handelsbanken sekä LähiTapiola (Yritysrahoitus I Ky). Lisäksi SRV kertoi allekirjoittaneensa myös sopimukset monitoimiareenan yhteyteen suunnitellun hotellin operoimisesta Lapland Hotelsin kanssa sekä areenan ravintolapalveluiden tarjoamisesta Restamaxin kanssa.

SRV:n toivoma Kalasataman asemakaavamuutos valtuuston käsiteltäväksi Helsingissä

Helsingin kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle Kalasataman keskelle rakentuvan Kalasataman keskus 2:n asemakaavaa muutettavaksi. Tavoitteena on muuttaa kahden tornitalon käyttötarkoitusta siten, että hotellitorni muutetaan toimiston ja huoneistohotellin tarpeisiin ja toimistotorni asuinkäyttöön.

(Lähde: Bonnier Business Forum)

Kumpi on kannattavampaa?  Asunto- vai toimitilasijoitus?

4.9.2017

Kiinteistöihin sijoittavat piensijoittajat ovat keskittyneet toiminnassaan lähes yksinomaan asuntoihin. Miksi näin? Toimitiloissa on nimittäin merkittävästi parempi vuokratuotto kuin asunnoissa.

Kokemukseni mukaan sijoituspäätöksiä ohjaavat usein vääriin oletuksiin perustuvat syyt, kuten toimitilasijoittamiseen liittyvä eksklusiivisuus, isojen kokonaisuuksien ”pelko” ja faktatiedon puute. Luonnollisesti toimitilat poikkeavat sijoituskohteena asunnoista, mutta erot ovat sijoittajan näkökulmasta lähinnä positiivisia. Toimitilojen erilaisuus mahdollistaa juuri itselleen sopivan sijoituskohteen löytämisen (liiketilat, toimistot, tuotannolliset tilat, varastot). Lisäksi pitkät vuokrasopimukset tuovat tasaista tuottoa, joka on yleisesti ottaen merkittävästi parempi kuin asunnoista saatava.

KAIKEN KOKOISIA MAHDOLLISUUKSIA
Monet sijoittajat luulevat, että sijoittaminen vaatii kokonaisen kiinteistön ostamista. Toimitilasijoitus voi kuitenkin olla esimerkiksi yksi 50 neliön huoneisto, useammasta huoneistosta sovittava kokonaisuus tai vaikka 10 000 neliön rakennus. Yksittäisen kaupan koko vaihtelee muutamasta kymppitonnista miljooniin euroihin, joten tässäkään asiassa toimitilasijoittaminen ei eroa asuntosijoittamisesta. Olennaisin ero on se, että toimitilojen kauppahinta on neliöihin suhteutettuna pienempi kuin asuntojen.

Varsinkin aloittavan sijoittajan näkökulmasta on hyvä, ettei pääoman aina tarvitse olla kovinkaan suuri. Alkuun pääsee huomattavasti pienemmällä summalla, mikä menisi yksiön ostamiseen pääkaupunkiseudulla. Mielikuva pääoman tarpeesta on siis virheellinen ja varmasti suurin yksittäinen syy siihen, miksi vaihtoehtoja ei ryhdytä tutkimaan tarkemmin.


TILATARPEET ELÄVÄT, MUTTA PYSYVÄT

Talouden syklien oletetaan vaikuttavat toimitilasijoittajan arkeen huomattavasti enemmän kuin asuntosijoittajan. Lisäksi hyvin usein koetaan, että toimitilojen tarve vähenee taantuman myötä. Luonnollisesti talouden syklit tulee huomioida, kuten myös taantuman vaikutukset. Toimitilojen tarve ei kuitenkaan vähene taantuman myötä. Yritykset tarvitsevat heikkoina aikoina toimitilaa aivan niin kuin asukkaat tarvitsevat asuntoja.

Tilatarpeet elävät luonnollisesti talouden syklien myötä ja suurimmat muutokset kohdistuvat yritysten neliötarpeisiin. Pienimmät tilat ovat kuitenkin aina kysyttyjä. Esimerkiksi kiinteistömarkkinoita 90-luvun alussa kohdannut lama herätti valtavan pienten tilojen kysynnän. Taantuma ajoi yrityksiä sopeuttamaan liiketoimintaansa, henkilökuntaa irtisanottiin ja toiminta siirrettiin pienempiin tiloihin. Työttömäksi joutuneet perustivat uusia yrityksiä, mikä lisäsi pienten tilojen menekkiä entisestään.

SIJAINNIN MERKITYS KOROSTUU
Yhteistä sekä asunto- että kiinteistösijoittamiselle on oikean sijainnin merkitys, eli paikka, paikka ja paikka. Toimitilapuolella oikeaan paikkaan vaikuttaa tilojen käyttötarkoitus. Myymälätilojen pitää olla kasvukeskuksen ytimessä, tuotanto-/varastotilojen logistisesti järkevässä paikassa ja toimistot taas vaativat keskeistä ja helposti saavutettavaa sijaintia.

PITKÄT VUOKRASOPIMUKSET VARMISTAVAT TUOTON
Toimitilapuolella pitkät vuokrasopimukset ovat tyypillisiä. Tämä tarkoittaa helposti viiden, kymmenen tai jopa kahdenkymmenen vuoden mittaisia vuokrasopimuksia – ja pitkällä vuokrasopimuksella on keskeinen vaikutus sijoituksen arvoon.

Asuntoihin tehdään pääsääntöisesti toistaiseksi voimassa olevia vuokrasopimuksia ja irtisanomisaika on vuokralaisen puolelta yleensä vain kuukauden. Omistajan puolelta irtisanomisaika 3–6 kuukautta, riippuen kuinka pitkään sopimus on ollut jo voimassa. Eli asuntosijoittaja on aina niin sanotussa löysässä hirressä. Vaihtuvuus tuo aina ylimääräisiä kuluja, mikä syö tuottoa. Vuokralaisten vaihtuvuus tuo hyvin usein myös tarvetta pieniin tai suuriin parannuksiin – mikä syö lisää tuottoa.

MIKÄ SITTEN ON HYVÄ TUOTTO?
Asuntojen hintaan vaikuttaa voimakas kysyntä, kun samoista asunnoista ovat kiinnostuneet niin sijoittajat kuin oman asunnon ostajat. Kysyntä on nostanut asuntojen hintaa merkittävästi varsinkin pääkaupunkiseudulla, mutta vuokratasot eivät ole nousseet suhteessa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla asunnoista saatava tuotto onkin moninkertaisesti pienempi kuin toimitiloista saatava tuotto. Kun arvonmuutosta ei huomioida, toimitilojen tuotto on tällä hetkellä jopa 2–3-kertainen suhteessa asunnoista saatavaan tuottoon.

Toimitilojen osalta tulevan ostajan on helppo määrittää kassavirtaa ja tilasta saatavia vuokratuloja. Tällöin on oikeastaan kyse enää siitä, minkälaisen tuoton ostaja sijoitukselleen haluaa. Vuokralaisista johtuvat riskit mielletään usein suuremmiksi toimitiloissa. Mielestäni tämäkin perustuu virheellisen mutu-tuntumaan, ei tosiasioihin. Yritysten taloudellinen tilanne on nimittäin henkilösuojasta johtuen huomattavasti helpommin selvitettävissä kuin yksityishenkilön. Lisäksi hankalasta vuokralaisesta on mahdollista vapautua toimitilojen osalta nopeammin ja helpommin kuin asunnosta. Asunnon vuokralaisesta voi pahimmassa tapauksessa joutua pitkään oikeusprosessiin, jonka aikana kassavirta on jopa negatiivinen.

Sijoittamisessa pitää muistaa kassavirran lisäksi myös likviditeetti, johon vaikuttaa olennaisesti kauppasumman koko. Pienet kohteet ovat helposti myytävissä niin toimitilojen kuin asuntojen osalta. Asuntojen likviditeetti on hieman parempi kuin toimitilojen, mutta ero on kaventumassa ja varsinkin kasvukeskuksissa pienten tilojen osalta eroa ei juurikaan ole. Asuntojen hintataso on nimittäin noussut monilla paikoin jo yli ostajien maksukyvyn, mikä luonnollisesti kasvattaa myyntiaikoja.

Johtopäätös: Toimitilat ovat luonteeltaan hyvin samanlainen sijoitusmuoto kuin asunnot. Variaatioita on kuitenkin enemmän, mikä tarjoaa sijoittajalle mahdollisuuden valikoida kohde oman osaamisensa ja tuntemuksensa perusteella. Markkinoilla on toimijoita vähemmän ja ammattimaiset toimijat keskittyvät pääosin suurempiin kokonaisuuksiin. Toimitilat tarjoavat paremman tuoton ja paremman suojan sijoittajalle vuokralaisriskeissä. Lisäksi toimitilaan sijoittamisessa kassavirta on tasaisempi ja varmemmin ennakoitavissa.

MONITOIMITILAT – PIRKKALA

16.8.2017

Rakentaminen käynnistyi kesä-heinäkuussa maatöillä:

IMG_7653

Kohteen arvoitu valmistuminen 02/2018. Varaa pian omasi!

 

MONITOIMITILAT – PIRKKALA

15.3.2017

Monitoimitilat – PIRKKALA käynnistyy kesällä 2017 hyvälle paikalle Tampere-Pirkkala Lentokentän läheisyyteen. Kohde valmistuu keväällä 2018. Tilakoot alkaen 95m2.

Monitoimitilat on joustavasti ja asiakaslähtöisesti suunniteltu, mikä tarjoaa mahdollisuuden vastata asiakkaiden tarpeisiin. Tilat on ensisijaisesti suunniteltu PK-yrityksille, jotka toimivat tuotekehityksen ja kokoonpanon, valmistuksen, huollon, varastoinnin, tuonnin / viennin parissa sekä näyttelytiloja ja/tai myyntipisteitä toiminnassaan tarvitseville toimijoille.

3D3

MONITOIMITILAT -KOSKELO

14.9.2016

Espoon Koskeloon rakennutettava Conorin Monitoimitilat – KOSKELO valmistuminen lähestyy. Kohde valmistuu 11/2016, ja vielä muutama tila on vapaana. Yksikkökoot alkaen 77 + 20 m2

Monitoimitila -konsepti tarjoaa helposti räätälöitäviä ja asiakaslähtöisiä toimitilaratkaisuja PK-yrityksille. Konseptin mukaisiin kiinteistöihin suunnitellut pohja- ja LVI-ratkaisut mahdollistavat tilojen muunneltavuuden käyttäjän tarpeiden mukaan tuotanto-, varasto-, toimisto- ja näyttelytiloiksi. Muunneltavuutensa ansiosta tilat soveltuvat lukemattoman monelle eri alan toimijalle.

 

OLEMME MUUTTANEET!

15.6.2016

Uusi osoitteemme on Avia Line 2, Perintötie 2c, 01510 Espoo

ASUNTOHANKE KÄYNNISSÄ

1.7.2015

KotiKoti on tuore ja raikas osa  Conorin Oy:tä. KotiKoti  vastaa Conorin Oy:n kiinteistökehityksestä ja rakennuttamisesta asuinkiinteistöjen osalta. KotiKoti rakennuttaa nyt Espoon Latokaskeen tasokkaita koteja!

Arkkitehtitoimisto Mika Westerbackan suunnittelemat upeat paritalohuoneistot Espoon Latokaskessa, erinomaisten liikuntamahdollisuuksien vieressä mm. hiihtoladut, lenkkipolut jne. Kiinteistölle tullaan rakentamaan 2 kpl (4 huoneistoa) 1-tasoisia ja 2kpl (4 huoneistoa) 2-tasoisia paritalo koteja. Huoneistojen pohjaratkaisuissa ollaan kiinnitetty huomioita viihtyvyyteen, toimivuuteen ja arjen sujuvuuteen. Huoneistoissa runsaat säilytystilat sekä olohuoneen n. 3m. korkeus antaa valoisan ja avaran tunnelman. Asuntojen lämmitysjärjestelmänä toimii  edullinen vesi-ilmalämpöpumppu vesikiertoisella lattialämmityksellä. Huoneistoille kuuluu kaksi autopaikkaa, joista toinen on autokatoksessa. Erillinen tilava lämmin varasto 3 m2. sekä aurinkoinen terassi, ja oma piha.

Käy tutustumassa asuntoihin tarkemmin täältä http://kotikoti.fi/ostamassa/

3D_lintu 23D_lintu

MONITOIMITILAT -KOSKELO

12.6.2015

Konseptin mukaiset monitoimitilat Vantaan Koivuhaassa myytiin ennätysajassa. Nyt käyntiin on lähtenyt toinen konseptin mukainen hanke, joka kohoaa Espoon Koskeloon kesällä 2016.

Monitoimitila -konsepti tarjoaa helposti räätälöitäviä ja asiakaslähtöisiä toimitilaratkaisuja PK-yrityksille. Konseptin mukaisiin kiinteistöihin suunnitellut pohja- ja LVI-ratkaisut mahdollistavat tilojen muunneltavuuden käyttäjän tarpeiden mukaan tuotanto-, varasto-, toimisto- ja näyttelytiloiksi. Muunneltavuutensa ansiosta tilat soveltuvat lukemattoman monelle eri alan toimijalle.

Monitoimitilat valmistuvat osoitteeseen Koskelontie 27A, erinomaiselle paikalle Kehä III:n viereen.
Tilakoot alkaen 77 m2 + 20 m2 toimistoparvi, yhteensä 97m2. Parven voi halutessaan myös jättää rakentamatta. Nykyaikaiset ja edustavat tilat ovat joustavasti yhdistettävissä. Tiloissa kiinnitetty lisäksi huomiota energiatehokkuuteen. Varaa omasi nyt ja pääse vaikuttamaan tilojesi varusteluun!

 

214

AJANKOHTAISTA

Conorin sai uudet sivut

1.6.2015

Päivitimme kotisivumme ulkoasun ja tekniikan. Nyt sivut toimivat kaikilla mobiililaitteilla.