KIINTEISTÖSIJOITTAMINEN

 

Toimitilasijoittaminen on helpompaa ja huolettomampaa kuin asuntosijoittaminen, vaikka usein ajatellaan asian olevan toisin. Toimitilasijoittaminen tarjoaa parempaa tuottoa kuin asuntosijoittaminen sekä pienemmällä riskillä kuin osakesijoitukset.

 

  1. Helppo vuokrattuvuus

Kaikista Suomessa toimivista yrityksistä 97% on pieniä yrityksiä. Suuret kiinteistönomistajat, kuten mm. eläkeyhtiöt ja –säätiöt, keskittyvät tarjoamaan tilojaan isoimmille yrityksille. Suurin kysyntä on kuitenkin pienistä toimitiloista, varsinkin jos tilaan pääsee ajamaan autolla sisään.

 

  1. Pienemmät kulut vuokralaisvaihdoksissa

Muuttaminen on yritykselle iso kustannus, joten ne ovat usein pitkäaikaisia asiakkaita, mikäli tilan tarve ei muutu. Vuokralaisten vaihtuessa yritysten tarpeen ovat hyvin samanlaisia.

 

  1. Ei inflaatio riskiä

Toimitilasijoitus tarjoaa varsin hyvän suojan sijoitetulle pääomalle inflaatiota vastaan. Hintakehitys on vakaata, jopa suhteessa asuntojen hintakehitykseen mutta varsinkin paljon vakaampaa kuin jyrkästi heilahtavien osakkeiden. Varsinkin kasvukeskuksissa voi odottaa maltillista arvonnousua.

 

  1. Maltillisella lainanotolla lisätuottoa

Tuottoa voi kasvattaa myös maltillisella lainanotolla. Pankit luotottavat pääosin samoin ehdoin kuin sijoitusasuntoa, ja uusissa toimitiloissa on valmiina yhtiölaina, jota voi maksaa pois rahoitusvastikkeella.

 

  1. Verotus

Toimitilasijoituksen lainankorot saa vähentää pääomatuloista, eli vuokratulo joka kuluu korkokuluihin on verotonta. Yhtiölainan osalta myös lyhennyksen osuus on usein verotuksessa vähennettävä kulu, sillä toimitiloissa kiinteistöyhtiöt useimmiten tulouttavat myös rahoitusvastiketulot.

 

Täältä löydät myynnissä olevat sijoituskohteemme.